Dagens besök hos mamma

Gästblogg- 2011-05-18

Dagen började 07.00 (kunde ha sovit till 8.30 om jag velat). Jag packade ner lite kläder som jag skulle ha, utifall det skulle bli rått och kallt ute… Jag packade även ner 2 böcker som jag tänkte läsa på tåget.

Efter att jag har ätit en lättare frukost, kunde jag en stund senare åka bort till resecentrum. Väl där köpte jag 2 lotter till mamma i ”Mors Dag” – present!

Tåget gick 10.37, från stationen, vidare mot Göteborg. Jag var framme i Göteborg 11.47. Mamma mötte upp mig. Det tog en stund innan jag hittade henne. Hon trodde att det var jag som hade busvisslat, när det var någon annan som gjort det.

Vi tog oss en snabb ”mat/fika” innan vi tog spårvagnen hem till hennes plejs. Timmarna gick ganska snabbt. Vi grillade inomhus i en grillpanna som hon hade… (en praktisk sak i köket, tycker jag. )

När vi hade dukat fram, började vi äta. Vi småpratade om det ena än det andra. Plötsligt säger mamma, att hon inte har så många barnfoton på mig. Hon visar mig 2 riktigt fina kort, som hon har satt upp i träramar på väggen.

Vi fortsätter att prata om mig som barn. Hon berättar bl.a att jag inte kunde komma över de trösklar som fanns i lägenheten, när jag bodde hos mamma. Jag ålade mig fram. Jag var ganska smart redan då. Jag rullade över trösklarna istället. ha ha! Jag vet inte hur jag kom på den idén men den var genialisk. Jag tog mig över tröskeln! Kanske var en av anledningarna till att jag fick ha en ”störtkruka” på huvudet…

Alla sätt är bra utom dom dåliga!

Jag skrattade gott åt det mamma hade att berätta. ha ha!

Tack mamma för en rolig dag! Älskar dej!