Dagarna springer iväg

Gästblogg- 2015-05-31

Nu känner jag mig verkligen beroende av andra, då jag varken får lyfta eller bära själv. Det innebär att jag behöver hjälp att handla mat, bära matbrickan om jag äter ute med någon, och en hel del annat. Jag känner mig inte direkt bekväm i den här situationen då jag är van att fixa och dona på egen hand.

I torsdags var jag hemma hela dagen själv. Var iväg på sånglektion på förmiddagen. Annars var den dagen ganska lugn. (Förstår ni nu varför jag hellre bloggar en dag i veckan? Det är inte alltid jag har något roligt att berätta under en dag)
I fredags var jag iväg och åt middag med min tjejkompis mamma. Jag passade då på att be henne hjälpa mig att handla hem mat att lägga in i frysen. Vi åkte efter middagen vidare till Dafgårds butik, där de säljer mat som det inte säljer av olika anledningar i vanliga matbutiker. Det kan vara att produkten väger för mycket eller har annat fel på sig.
Maten säljer det ut BILLIGT!
Jag hittade Pytt i Panna, Pan Pizzor, Strimlad falukorv och en del annat.
Allt gick på 246 kronor. Så billigt kommer jag sällan undan om jag försöker fylla en kundkorg på ICA. Det var det jag kunde göra nu. Mycket mat för pengarna.

Efter det var jag i stallet och hälsade på. Får inte rida nu. Men jag kan ju alltid hälsa på dem och mysa med dem.
Igår var det en lugn dag med pyssel hemma. Matlagningen kunde jag genomföra tack vare att sambon tog lyften åt mig.
Jag sov middag två timmar också. Välbehövligt för återhämtningen.
Somnade 02.00 i natt, efter det.

Idag på Mors Dag ska jag ta färdtjänsten ut till mamma. Inte så ofta som jag åker färdtjänst. De vet att jag har dåligt lokalsinne så varför använder de inte GPS:en då de har en? Vet inte hur många gånger jag tvingats förklara vägen. Någon gång när jag började åka färdtjänst, kom vi fel. Min stora svårighet är att förklara en väg när jag inte ser den framför mig. Sitter jag i bilen så kan jag tala om hur chauffören ska köra. Tar hellre tåg eller buss.
Ulla-Levene

pytt i panna1 Pytt i Panna 2015