Borde vi införa sockerskatt?

Gästblogg- 2017-11-01

Fin start på veckan.
Var i måndags morse på vårdcentralen för att ta prover. Tråkigt nog kunde de proverna inte tas då ett av dem kräver att jag varit vaken minst 3 timmar före det tas.
Då fanns det inget mer att göra än att gå hem och komma tillbaka nästa dag.

I måndags fick jag ett oväntat samtal – folktandvården hade fått ett återbud och frågade om jag kunde komma redan samma dag. Det kunde jag. Blev bedövad i halva munnen för att kunna laga en tand. Fick ta antibiotika 1 timme före.

Nu kommer vi in på en av alla tankar som snurrar runt i skallen som har med droger att göra.
Kosten vi äter innehåller massor med socker, men vi säger ändå att Juicer som innehåller frukt är bra för oss, för att ge ett litet exempel.

Hur många gånger har vi inte gått från tandläkare/läkare och belönat oss med socker som, glass eller kakor och läsk? Jag har gjort det under flera år – sedan jag var barn. Jag ansåg att jag var värd det efter ett jobbigt besök i vården.
Mitt beteende gör inte saken bättre för min munhälsa.
Det var först när jag läste på om LCHF, som jag lärde mig att ALLT som jag stoppar i mig som är snabba kolisar innehåller socker. Innan dess kunde jag äta chips och tänka ”Det är ju potatis och det är ju bra att äta” För mig var det inte socker. Det var ju inte lösgodis. Hoppas du förstår vad jag menar?!

I  Danmark har jag sett att de har infört sockerskatt.
Personligen tkr jag att vi borde följa samma mönster. Höja priset på allt som inte är bra för oss och sänka priset på det som vi ska äta som är bra för oss.
Jag förstår att det är svårt på många olika plan, men jag ser bara att jag får dubbla budskap. Sedan jag hade hemkunskap i skolan har jag hört att man ska äta allt ur kostcirkeln. När jag sedan kommer till tandvården får jag höra att det är FEL?! Då får jag höra att jag inte har en god munhälsa pga att jag äter sötsaker och snabba kolisar som skadar tänderna.

Jag är uppriktigt trött på att få höra att det jag gör är fel. Ge mig inte dubbla budskap. Nu när jag vet vad som skadar mig, tänker jag undvika det.
På bilden nedan ser du en LCHF – burgare på donken.

Big mac chicken