Bli piggare av en hel natts sömn

Gästblogg- 2017-11-08

Just nu är jag inne i en tung period när det kommer till sömnen. Jag kan somna på kvällen utan problem, men vaknar alltid efter en eller några timmar igen.
Jag har känt en otrolig skillnad när jag sover hela nätter utan att vakna och behöva gå upp. De mornarna vaknar jag oftast pigg och utvilad. Det händer oftast att jag vaknar under natten eller tidigt nästa dag. Det är den störningen som blir i sömnen som gör att jag aldrig eller sällan känner mig pigg och utvilad.
Dessutom gillar jag inte tanken på att behöva äta så mkt mediciner för att hjärnan ska kunna stänga ner.
Jag försöker att hålla mig till samma rutiner varje kväll, med några timmars nedvarvning innan jag ska sova. Trots det verkar hjärnan inte kunna koppla av helt och hållet och sova hela natten.
Men jag tror att jag behöver ändra lite på den rutinen och följa kroppens signaler och sova när jag knappt orkar hålla ögonen öppna.

En annan knasig grej som hör till mina kvällsrutiner är att om jag borstar tänderna på kvällen, blir jag pigg i huvudet igen, vilket gör det hela svårare för mig att somna. Har därför börjat tidigarelägga just den andra/sista tandborstningen för dagen till efter middagen istället. Jag vet att man inte ska äta något efteråt, pga att det skapar en process där bakterier samlas av olika slag. Men ingen är perfekt. Huvudsaken är väl ändå att jag borstar två gånger om dagen.
Så ser ni mig ta fram tandborste/tandkräm efter middagen så vet du varför. sömn