Bli av med sockerberoende

Gästblogg- 2020-01-03

Jag har alltid varit en sockergris. Äter inte hur mycket som helst. Har svårt att till exempel äta en påse med chips själv på en dag.
Minns också att jag kände mig piggare på LCHF – hade mer energi över än normalt. Tänker inte byta kost. Vill däremot försöka att minska mitt sockerintag. Det finns många ursäkter för att köpa hem godis.

”Jag känner mig trott och hängig. Det får bli en vilodag”
”Det är lördag, då är det okej att äta godis”

… dessa är de vanliga ursäkterna som jag kör med.

Har inte satt något löfte. Vill mest se hur många veckor som jag kan klara mig utan kakor, bullar, godis, chips och läsk. Har inte satt någon övre gräns för när jag är klar med målet. Kommer ta en vecka i taget. Detta med start redan nästa vecka. Vecka 1. Jag vill kolla om jag känner mig piggare, gladare under dagarna. Ska försöka att äta frukt och grönt som mellanmål eller smoothies. Har frysen fylld med grönsaker och frukt för att göra smoothies. Kan ju också göra en fruktsallad.
Kan hälla upp innehållet i en skål och äta direkt.

Är medveten om att vi har mycket mat som innehåller socker/kolhydrater. Kör därför inte nolltolerans. Då är risken att det blir för enformigt och tråkigt.
Det tråkiga är att jag inte kommer kunna baka speciellt mycket. Den främsta anledningen är att jag vill se hur många veckor som jag klarar mig utan allt som räknas som godis, chips och läsk. Det är min utmaning för mig själv 2021. Kommer uppdatera er om hur det går.

God fortsättning!

Torn av sockerbitar 1