Bingo utropare var dagens uppgift

Gästblogg- 2016-02-27

”Det kan ju inte vara så avancerat” tänkte jag när jag tackade ja till att vara bingo utropare under en lokal träff idag.
Hur svårt kan det vara att rulla fram en boll, skrika ut numret och placera den på sin rätta plats på brädan framför mig? Frågar du mig – ganska svårt. Det är ju så mycket mer än att bara rulla ut en boll, skrika ut numret till deltagarna och placera den rätt. Du ska veta under vilken bokstav som du ska placera numret under. Hitta bollens rätta placering på plattan, som står i en viss ordning. När jag såg siffrorna på plattan, hade jag ingen koll på hur de var placerade… men efter en snabb förklaring från mamma, som var med, så kändes det lättare. Jag skulle dessutom komma ihåg slutsiffran på bollen, om det fanns två siffror på den, och placera bollen i rad 2 om bollen hade slutsiffra 2 som exempel. Visst låter det komplicerat?
När vi hade fikapaus, så var jag redan då ganska trött i huvudet. Det tog ganska mycket energi från hjärnan att hålla koll på alla dessa moment samtidigt, men jag körde på hela vägen fram.
Roligt ändå att få chansen att prova.

Bingospel 2016 Grästorp