Besöket hos mamma

Gästblogg- 2011-06-02

Dagen började väääldigt konstigt. jag vaknade 08.00 för att jag hade planerat att äta frukost, klä mig och sen åka iväg till stationen, och påbörja min resa till mamma. Dagen började inte riktigt så som jag önskat.

Jag vaknade med en olustig klump i magen… något måste hänt min biologiska mamma, eftersom hon inte svarade på telefon, sms eller mail. Det är olikt henne att inte svara.. tänkte jag. Jag var hos min fostermamma som tur var. Jag delade mina tankar med henne… hon kände likadant. När vi står och pratar nere i köket, ringer naturligtvis min mamma, som trodde att jag satt på tåget redan. klockan närmade sig snart 9.

Jag gjorde mig hastigt klar, för att komma iväg i tid till tåget, som jag planerat att ta.

Jag hann med tåget. Mamma väntade på mig på centralen.

Jag hade ju missat att äta frukost i alla känslostormar. vi började med att se till att vi fick mat i magen.

Vi tog spårvagnen hem till henne, precis som senast, jag var där (2 veckor sen)

Hon plockade fram ett fotoalbum, som var fullt med gamla barnbilder på mig. Det var roligt att se… får se vilka bilder, jag väljer att visa för er.

Vi pratade om bl.a alkohol och graviditet… Hon fick inte någon info om att det var farligt, att dricka under graviditeten, när hon väntade mig. MYCKET DÅLIGT!

Det tycker jag är en självklarhet, att alla mödrar ska få samma information på mödravården.

Fler händelser kommer i nästa inlägg! Berättar då om vad som hände när vi grillar. =)