Bemötande från sjukvården.

Gästblogg- 2011-03-02

Jag har fått ganska konstiga bemötanden från t.ex: Läkare. Frågan är varför? Kan det bero på att de har läst i min journal och sett att jag har FAS, med andra ord något nytt som dom inte vet hur de ska hantera?

Bara för att man har ett funktionshinder, så innebär det inte att man är dum i huvudet för det.

Jag kan berätta om 2 olika tillfällen där sjukvården bemött mig på ett underligt sätt.

1. För några år sen så fick jag en halsinfektion. Läkaren tar inga prover, kikar mig bara lätt i halsen. Han ber mig att blåsa i väg en markör som sitter på ett pappersrör. Första försöket tycker han är fjuttigt. Jag blåser därför EN gång till, innan han är nöjd. Sen säger han:

– Jag skriver ut sulfa till dig, Du tål ju inget annat. (Det är sulfa jag INTE tål) Jag tänkte nog inte på vad han sa, då.

Hur som helst så kommer jag hem efter att ha hämtat ut det på apoteket. När jag tittar i påsen så ser jag vad det är han skrivit ut. Jag tänker: ”NEEEJ! VAD GÖR JAG?”

Min syster ringer upp vårdcentralen åt mig. Läkarn vill att jag kommer dit dagen därpå, för att ta tabletterna. Mycket riktigt, får jag en reaktion efter 45 minuter. Måste jag överbevisa honom för att han ska tro på mig? Det kallar jag VANSINNE!!!

Jag får botemedel för det här.

2. Jag är i stallet och mockar. Jag ska tömma kärran på gödselstacken. Jag kör på en isfläck, ramlar och får ont i handen. När jag får komma in till en läkare, så frågar jag, för att jag vill veta vad jag ska göra.

– Tror du att jag behöver bandage på handen som stöd?

– Det är bara i ditt huvud, du tror att du behöver bandage! får jag till svar av läkaren.

Varför blev jag bemött såhär?

svaret finns på sidan 30 i min historiebok…. näe, skoja bara!

Mitt tips till er som är i mycket kontakt med sjukvården: Stå på er!

Dom som jobbar inom sjukvården, har valt att göra det av egen vilja. Dom vill ju ta hand om och vårda människor. OM DOM VILL DET, varför har dom då så konstigt beteende mot vissa människor?