Behandling med penicillin

Gästblogg- 2021-01-10

Hej på er!

I början av veckan fick jag det mycket tråkiga beskedet att jag för andra gången, inom loppet av några månader, fått luftvägsinfektion som jag drabbats av i slutet av 2020.
Anledningen till att jag vill berätta det här, är för att det kan bero på mitt dåliga immunförsvar. Det som jag varit så glad och stolt över att nu i vuxen ålder – att jag fått ett bättre immunförsvar.

Ska äta den i två veckor. Oron för att kroppen ska reagera negativt på det, finns, men tänker inte grotta ner mig i den känslan om jag inte får någon reaktion. Den sorten jag äter nu, är ny för mig. Håll tummarna för att allt går bra hela vägen.

Var inne på sjukhuset några timmar i torsdags. Gjorde lungröntgen och tog den första tabletten av denna antibiotikakur. Skönt att den nu är igång. Var tvungen att ta den första tabletten under vårdpersonalens vakande ögon. Inte för den skull att de inte trodde att jag skulle ta den, men för att hålla koll på mig under en timme efter att första tabletten tagits, OM jag skulle få en allergisk reaktion. Träffade också en läkare som kom förbi och pratade med mig. Det kändes tryggt och bra.
Under den timme jag var där, blev jag bjuden på fika. Det tackar man inte nej till.
Passade på att småprata med sköterskan som hade hand om mig och läsa en bok.

antibiotika 2021 antibiotika 2021 1