Balanssvårigheter i trappor

Gästblogg- 2014-02-22

En del av min alkoholskada är problematiken med mitt balanssinne. Sedan jag var barn har jag haft svårt att bära saker med båda händerna nedför en trappa. En person med ett bra balanssinne gör det med lätthet, men inte jag. Jag måste luta mig mot en vägg samtidigt och gå ner, för att inte tappa balansen.

senast igår försökte jag med det, men redan vid första trappsteget gav jag upp och ställde ner lådan jag skulle bära ner. Många som lever runt mig tänker inte alltid på den problematik jag har. Jag känner varje gång som jag ska försöka att jag blir kallsvettig och stressad av att försöka. Jag vill inte ramla och slå mig, inte heller skada det jag har i händerna.

Jag blir så arg och frustrerad när jag tänker på allt jag inte klarar av att göra, som alla andra gör med lätthet.

Att bära saker uppför en trappa går lite lättare, men ibland känns även det vingligt.

”Det blir bättre med träning!” är något jag hör ofta. Det vet jag att det inte stämmer i det här fallet.
När jag går i okända trappor som är nya för mig, ute på stan till exempel, kan mitt sällskap springa nerför en trapp snabbare än mig medan jag hamnar på efterkälken. Det går långsammare för mig än för andra. Jag gillar inte att se dessa skillnader, men vill berätta om dem för er. Jag vill ge er en ökad förståelse för alla de svårigheter, en alkoholskada kan medföra.

Kram!