Att utesluta socker ur kosten...

Gästblogg- 2017-03-01

I skrivande stund sitter jag och sörplar i mig en kopp med Te och mjölk. Utan varken socker eller honung i ett försök att utesluta socker i kosten. Inte helt lätt det där då jag är uppvuxen med kolhydratrik mat och godis och annat sött.

Jag vill göra en kostomläggning för att bli piggare och gladare och få bukt med min inre stress som jag lätt kan känna när jag har fler saker runt mig som händer på en och samma gång.  Dessutom vill jag känna mig mätt längre stunder och få ett stabilare blodsocker.
Dessutom behöver inte tandläkaren klaga på att jag äter för mycket socker och måste dra ner på det.
Jag gör det INTE för att gå ned i vikt. Ökar jag i vikt är det ju positivt.

Det jag förvånas över är att folk blir irriterade på mig när jag berättar om min plan. Varför? Det borde tas som en positiv grej, anser jag.
Om jag i stället berättade att jag skulle börja snusa eller röka så kan jag förstå om folk blir sura på mig, av ren och skär omtanke.
Jag tvingar ju ingen annan att äta annorlunda bara för det. Ser bara hälsovinster i det.
Jag har tidigare ätit LCHF i omgångar, men hela tiden kommit tillbaka till vanlig kost och sötsaker. Måste bli hårdare mot mig själv om det här ska fungera. Det var min underbara naturläkare som föreslog att jag skulle börja med LCHF, för några år sedan.

Nu blir det att tänka bort socker och kolhydrater. När jag sitter med andra och fikar så får jag äta ost eller grönsaker istället, för bullar och fikabröd.

Perfekt!