Att ta mediciner på bestämda tider

Gästblogg- 2016-11-30

Sedan några dagar tillbaka har jag satt ett larm för när jag ska ta medicinerna för kvällen. Känner att det fungerar bättre för mig än att ta dem när jag faktiskt ska sova. Vilket kan bli sent, och det är kanske inte så bra.
Märker också att min sömn är bättre när jag får hjälp att somna. När jag är stressad känns det som att tankarna springer maraton i huvudet. Tar jag medicinerna för sent så är nästkommande dag i stort sett förstörd.

För mig känns rutiner viktigare nu än tidigare, då jag aldrig varit främmande för spontanitet.  Det som medicineringen inte helt kan hjälpa mig med är att klara av att hantera stressen och ångesten som kommer när jag är i stora folksamlingar. Den problematiken har kommit nu. Känns lite tråkigt eftersom jag är social och älskar att umgås med människor.
Måste då få tid för sömn och återhämtning.

I morgon ska jag göra just det – vara med många människor. Har då årets sista föreläsning om hur det är att leva med FAS. Det ska bli roligt att föreläsa igen.