Att sluta med socker

Gästblogg- 2017-01-18

Jag har sedan några veckor tillbaka tänkt att jag ska sluta äta socker och ta bort kolhyrater ur min kost bara för att se om jag mår bättre av det. När jag åt LCHF en period under 2016, ställde jag mig en dag på vågen och ser att jag GÅTT UPP i vikt. Hur kommer det sig egentligen?
Jo. Jag äter alldeles för lite i förhållande till vad jag ska äta och ökade då storleken på mina portioner, som innehöll, kött och grönsaker.
Jag älskar sött och godis överlag – ja, inte allt, men mycket som innehåller socker och stärkelse. Bullar, fikabröd, kakor, Läsk, chips, potatis, pasta, bröd.
Min hälsa som den är idag är inte bra. Sover inte utan sömnmedel, har ojämnt blodsocker, är oftast trött. Tror till och med att jag sover för lite (många med hjärntrötthet har ett ökat sömnbehov, behöver mer än 8 timmars sömn per natt. Jag tror att jag behöver 14 timmar för att piggna till. Har sett att det kan vara så, när jag provat att sova fler timmar. )

Men jag ska vänta med det och se vad mina faktiska problem är, när jag ska till osteopaten i februari.
Han kommer garanterat hitta en obalans i min kropp, men också anledningen till att jag mår som jag gör, med smärtan, yrseln och tröttheten.

På tal om balans. Provade en dag under förra veckan att ställa mig i ett par skor med rejält hög klack. Det var vingligt, men med många timmars träning så hittar jag balansen snart. 😉

Jag i högklackat