Att baka och laga mat - en konst!

Gästblogg- 2012-04-24

Det har tagit några år för mig att lära mig att baka och laga mat. Bara av att titta på ett recept i början fick mig att sucka tungt. Då tänkte jag: ” Hur jag ska göra för att klara av det här då?”
Om någon av mina fosterföräldrar ville visa mig hur jag skulle göra, kände jag press, och klarade inte av att ta in informationen. Jag sprang i stället där ifrån i ren ilska.
Varför ska det vara så svårt att ta in information från flera olika håll?
Vi med FAS, har problem med att lära oss nya saker. Det kräver mycket tålamod och koncentration för oss. Den som tar sig an ett barn med FAS, bör vara väl utrustad med MYCKET tålamod, när det väl kommer till inlärning.

I dag har jag för första gången på egen hand vågat mig på att baka muffins. De blev aningen torra. (Recept taget ur ”Rutiga Kokboken”)

Jag har även stått vid sidan av och tittat på när min fostermamma har gjort en köttfärspaj idag, för att vidga mina vyer i köket. I går var det min tur att stå i köket. Jag gjorde då kycklinggryta med ris. Ser det gott ut? (bild 3)

Kram Kram!