Årets ögonundersökning avklarad

Gästblogg- 2017-12-13

I Torsdags, förra veckan hade jag en bokad tid hos optikern för en ögonundersökning. Började med den första delen av undersökningen som var att kolla ögonbotten. De ville också passa på att kolla grön och grå starr.
De förvarnade mig om att det kommer luftpuffar. Jag trodde att jag var mentalt förberedd när hon sagt det. När första (och sista) luftpuffen väl kom var jag inte alls beredd på efterföljande reaktion – jag blev aningen skrämd. Det gjorde inte ont på något sätt.
Jag är lättskrämd, men tänkte snabbt att ”Lite luft kan inte vara så farligt” innan den kom.
Jag försökte snabbt svälja gråten och försöka fortsätta, men när de såg min reaktion, så ville de inte fortsätta den undersökningen. Jag är inte den som ger mig för lite tårar, men jag vart helt klart skrämd. Det var jobbigt att det blev så stort av något som egentligen är helt ofarligt och så litet.

Men jag kan i alla fall glädjas åt att jag haft mina nuvarande bågar i hela sju år. Lika många år som jag haft mitt samarbete med Drugsmart/CAN. Det är lång tid.
I år har jag bestämt mig för att ha andra bågar.  Älskar den färgen på bågarna jag valt.

Jag är också glad för att mitt seende förbättras genom åren som gått istället för att bli sämre.
Mitt vänstra ligger på 0.8 och höger 0.6. Men tillsammans ser jag 0.9 utan glasögon, vilket känns bra.
Jag får ta körkort med det jag ser idag, och haft planer på att faktiskt göra det. Men när jag tänkte om och kände att jag inte längre tål stressen som kan uppstå i trafiken, och att hjärnan blir trött, har jag valt att sätta min egen hälsa före min önskan om att ta körkort. Jag mår inte bättre av att pressa mig till något som många andra fixar, bara för att jag ser såpass bra. Då är hälsan viktigare än ett plastkort.

snö december 2017