Årets jobbigaste tid

Gästblogg- 2014-12-30

Så kom julen. Fantastiska, kalla, glittrande, ljusprydda, stressiga och jobbiga julen. Jag älskar förberedelserna fram till jul. Köpa julklappar, pynta, baka, göra godis, slå in julklapparna. Men ju närmare julafton kommer ju mer stressar jag. Inte för att jag är rädd för att klapparna ska blir bra, för att jag (i år i alla fall) hoppa runt mellan jobbet , pojkvännen och hemma, utan att jag måste träffa pappa. 

Alla år har min mamma sett till att jag har träffat pappa och farmor på julafton i några timmar. Ett år slapp jag eftersom mamma var trött på mitt tjatande. Alla andra år har jag fasat för att gå ner  dit eftersom man aldrig vet om han kommer vara nykter eller inte, ibland va han inte ens där! Ibland kom man till farmor och pappa var normal som alla andra pappor och ibland  var han den där personen som man bara vill springa bort från. 

I år slapp jag. I år så slapp jag stenen i magen och stressen och gråten i halsen. Men det var bara jag. Många andra barn i världen slappa inte detta i år!  Jag hade tur, inte många andra har den turen. Jag vill uppmana ALLA att ha en vitjul(det vill säga INGEN ALKOHOL!) nästa år! Och varför inte en vitpåsk och midsommar!