Årets första cykeltur avklarad!

Gästblogg- 2014-03-21

Det är med både glädje och ledsamhet som jag skriver detta inlägg. Idag genomförde jag min första cykeltur – till affären – för att handla mat, och lite gott till fredagsmyset. Under den korta sträckan som jag har dit, sa mina knän i från tidigt. Har fått veta av sjukgymnast att jag i dagsläget har ”främre knäsmärta”. Ville trots detta prova att cykla, för att jag längtar så efter att få göra det. Tråkigt nog blir det att vänta ett tag till med cyklingen. Min plan på att cykla till Arbetsterapin, på onsdagens Mindfullness, kan jag nästan lägga ner. Får inte göra sådant som gör ont, för min sjukgymnast.

Hade mina knän INTE sagt ifrån hade jag lätt tagit en längre tur. 😉

Det är en befrielse att kunna ta cykeln, under sommaren, om jag t.ex vill ta mig ut till mina föräldrar, om pojkvännen inte är hemma. Jag har aldrig cyklat så långt, men någon gång hoppas jag blir den första. Mycket har jag svårt för, men när jag cyklar känner jag mig fri som en fågel. Jag kände dock av att hjärnan går upp i varv, och blr små stressad, i trafiksituationen. Mitt inre försöker intalas att ta ett steg i taget, samtidigt som jag känner stressen krypa på.

En viktig lärdom, som jag lärde mig tidigt är att se vad jag har framför mig hela tiden. De bakom mig får hålla koll framåt också. Är jag vid en rondell, så är jag där och inte flera kilometer bort.

Kram!