Årets fest

Gästblogg- 2015-12-29

Årets fest. Det skall alltid den 31 december vara. Varje år. Bästa festen. På hela året.

Ja den inställningen till nyår känner nog många till, även jag har velat ha årets fest på nyår. Men det där är knepigt. För det brukar aldrig bli sådär som man tänkte det. För det första så har personer en tendens att ha svårt att bestämma sig vart de ska, vilka de ska fira med. Alla väntar in det där erbjudandet som dem tror kommer att bli årets fest.

För det andra så taggar personer nyår så mycket. Att man blir besviken. Ja. Jag minns en nyår framförallt då jag skulle ut på en klubb, hade köpt biljett dagar innan för att få komma in på festen men väl inne på klubben, vid tolvslaget så kände jag men varför är jag här, det här är ju inte årets fest. Det är ju inte alls knökfullt. Istället för att tänka att nu skall vi ha en kul kväll med vänner.

En annan nyår skulle vi efter en god middag iväg på fest. En fest långt borta. Väl framme så hade festen ”dött”. Folk var helt slut. För dem hade taggat så mycket. Börjat dricka alkohol alldeles för tidigt. Att dem sov i soffan minuter efter tolvslaget.

Nyår för mig handlar mer om ett gott umgänge. Men ändå sitter jag här och febrilt letar efter de senaste låtarna så jag kan pumpa den senaste musiken på mitt nyårsfirande så att alla middagsgäster ska känna att de är på rätt nyårsfest. Ja det är bra knepigt det där med nyår.
Men jag ser framemot nyår. För den här gången har jag inte längre inställningen årets fest. Utan mer att nyårsafton är bara en kväll, en kväll att umgås med personer man tycker om.

God fortsättning & gott nytt år!