Är sömnsvårigheter något man hittar på?

Gästblogg- 2017-04-03

Hej!

Här kommer ett relativt långt inlägg. Måste få skriva av mig, en del av de tankar som surrar i huvudet. Trots att det bara är måndag. Brukar ju normalt sett publicera inläggen här varje onsdag.

Det här med sömnen och svårigheten att somna. Det är något som många lider av.
Jag är en av alla dem. Som barn hade jag lätt för att somna.

Men 2009- nu har det blivit svårare.

Vet att jag har PTSD (Posttraumatisk stress) som gör att min hjärna ständigt går på högvarv. En del av den problematiken tilhör alkoholskadan också.

Försöker ibland att sova utan mediciner. Det i sin tur medför att jag blir trött dagen efter och är som ett vrak. Gråter för minsta lilla, som går emot mot mig.
Kan låta löjligt, men skillnaden är stor när jag fått sova djupt flera nätter och bara tanka energi. Orkar mer. Kan hantera motgångar bättre då.

Sömnen är SUPERVIKTIG för mig. Mina RUTINER också. Att få somna samma tider varje kväll är viktigt, för att jag ska få sova så mycket som kroppen behöver.

Sedan jag fick min senaste sömn medicin har jag sovit bättre ihop med lugnande. Men tyvärr fick jag bara använda den en kort period.  Tyvärr är det de två momenten som tillsammans gett mig energi: Mediciner och rutiner samt djupsömn. Inget annat har fungerat, som får hjärnan att stänga av. Många säger att det där är något jag bara hittar på, men det är sanningen. Hade det varit placebo, skulle jag kunnat somna med hjälp av en järntablett eller vanliga Alvedon också, vilket jag inte gör. Så det där är struntprat.
Nu känns det som att jag inte vet vart jag ska ta vägen.  Provade senast igår att koppla av 20.00-22.00 med att lyssna på ljudbok. Det kändes som att jag skulle lyckas somna 22.00 för att jag var trött 21.00 men kunde inte somna ändå, oavsett om jag stängt av ljudboken eller ej.

Dagtid är jag trött och skulle lätt kunna sova stående. Men för att inte vända på dygnet väljer jag att vara vaken.
Ska skriva sömndagbok fram till nästa måndag, för att kunna hitta ev. mönster.