Ändring av mediciner

Gästblogg- 2018-07-18

För någon vecka sedan provade jag med läkarens medgivande att justera min medicinering. Jag somnar lätt på kvällarna numera, men vaknar alltid någon gång under natten. Detta kan ha med min depression att göra. Det tar tid att sätta in den nya dosen, så i nuläget kan jag inte säga om den funkar eller ej. Får ge det här lite tid.
Det här hoppas jag hjälper mig att förbättra sömnen. Jag vill sova hela nätter utan att sömnen blir störd. Då får jag bästa sömnen och vaknar pigg och utvilad. Jag blir aldrig utvilad om jag vaknar några gånger per natt. Jag tror att jag behöver något lugnande för att hjärnan ska koppla av.
Jag laddar dosetten med en veckas mediciner åt gången. Det funkar bättre att göra så. Innan jag började med det, tog jag fram dem varje kväll när de låg i kartongen.
Nu ser jag lättare när något recept på mediciner måste förnyas. Det är skönt att ha koll.
Har provat nu att ta medicinerna några timmar senare och somna senare. Gjorde det senast igår kväll. Det gick så bra. Första natten på länge där jag sover en hel natt. Minns knappt när jag gjorde det senast. Det är så längesedan. Har ju haft det här problemet länge.

Nu har jag stått ett år på samma mediciner. För ett år sedan fick jag de första medicinerna utskrivna för depression. Det kändes skönt att få reda på varför jag hade svårt att somna på kvällarna. Hjärnan gick på högvarv vid läggdags. Där och då hade jag inga rutiner. De skapade jag förra hösten. Det kändes märkligt att jag som oftast går runt med ett leende på läpparna, skulle få en depression. Å andra sidan kanske det inte är så konstigt. Jag har utsatt mig själv för stress i form av att göra saker och vara aktiv.  Jag intalade mig att motion är bra. Jag behöver vila flera dagar i rad, för att få ny energi.

Dosett