Älska mig för den jag är.

Gästblogg- 2014-01-26

Sitter just nu och planerar mina två föreläsningar som jag ska ha den 12 februari  Samtidigt lyssnar jag på en otroligt vacker  och gripande låt. Känner för att gråta en skvätt, när jag lyssnar på texten ”Min enda längtan nu och här, älska mig för den jag är!” Tankar på uppmärksamhetsveckan ”Du spelar roll”  finns i huvudet. På ett sätt känns det riktigt bra att få vara med och göra något under veckan, och förhoppningsvis kunna påverka de utsatta barnen/unga vuxna som lever med missbruk i familjen. Äntligen kan jag vara med och dra mitt strå till stacken, genom att ha dessa föreläsningar. Första året som denna uppmärksamhetsvecka hölls, var jag inbjuden som gästchattare här på Drugsmart. Ingen ska behöva vara förälder til sin egen förälder. Det ligger mycket i det som Morgan Alling säger: ”Många ser och hör, men inget gör” 
Många som står utanför är nog rädda för att göra ett ingripande. Det är synd. 

Barnen är våran framtid. Många barn  som bor i en missbruksmiljö, mår dåligt av det. Det är inte okej. Familjen ska vara varje barns trygghet. Det här är långt ifrån verkligheten. Jag blir gråtfärdig när jag tänker på att jag är en av alla de som fått växa upp med missbrukande föräldrar. Dock hade jag turen att bli omhändertagen redan vid 1 års ålder. 

Kram!