Alkoholberoende i släkten!

Gästblogg- 2011-02-12

Jag har många i min släkt som nyttjar och missbrukar alkohol… frågan är vad som ligger bakom det hela?! Tyvärr kommer jag aldrig att få svar på den frågan. Sen har jag en mormor som inte vill ha kontakt med mig… hon vill inte ens svara på de 2 brev som jag skickat till henne för kanske 10 år sen. Tur att min mamma inte blev så hjärtlös som hennes egen mamma.

Pappa dog med cancer i munhålan 2003, förorsakat av all den alkohol som han har druckit under alla år. sista halvåret tillsammans med honom i hans liv var tuff för oss båda. Bara det att se att han blev allt sjukare allt eftersom tiden gick. Vi har bara haft den kontakten det halvåret.

Jag är otroligt glad för att min biologiska mamma har lyckats ta sig ur sitt alkolist-beteende/beroende. Hon har ej heller fallit tillbaka i de gamla vanorna och lyckats hålla sig ifrån spriten. Jag är uppriktigt stolt över henne.