5 april

Gästblogg- 2012-04-05

För mindre än två år sen förlorade jag pappa som dog i alkoholrelaterade skador. Om han hade levt skulle han fyllt 61 år idag.

Jag saknar pappa så mycket. Allt har gått så fort och nu är allt klart med dödsboet. Pappa ströddes i havet och det var precis som han ville att det skulle vara.

Ikväll ska jag, mamma och pappas bästakompisar gå ut och äta middag för att fira honom. Jag tror att pappa ser allt jag gör och just nu äter pappa prinssestårta (hans favorit) på en solig brygga bland körsbärsträden i Nangiala. Jag är inte arg för att pappa dog, han var sjuk och nu får han äntligen vila. Men jag saknar pappa, jag saknar att inte ha någon som kommer att följa till altaret på mitt bröllop och att jag inte kommer ha någon morfar till mina barn, jag saknar min charmiga, roliga, barnsliga, kärleksfulla, omtänksamma och kreativa pappa. Jag kommer ihåg när jag var liten, när pappa ”nattade mig” och då sjöng han alltid ”I Min lilla lilla värld av blommor finns det plats för både dig och mig” Där tror jag pappa är nu. bland alla blommor i Nangiala. Jag kommer också ihåg när jag var liten och inte kunde sova. Då sa pappa det som hans pappa sagt till honom när han inte kunde sova. Kom och lägg dig i min figur. Då höll han mig hårt så inga spöken kunde komma och skrämma mig.

Nu är det snart påsk och vi jobbar för fullt på Trygga Barnen. Ni kan läsa om mig och Trygga Barnen i senast nr av Veckorevyn, Allers och Rädda Barnens ungdomsnättidning Effekt.

Jag och mamma träffade Anna König Jerlmyr på ett mycket bra möte i torsdag och vi kommer nu göra något bra ihop med henne så håll utkik.

”Ta mig till havet” var den sista låten vi spelade och sjöng på pappas begravning. När jag hör den tänker jag alltid på PAPPA!

 

Glad Påsk på er alla!