2009 en tuff start på ett nytt liv.

Gästblogg- 2011-04-18

Det jag vill berätta nu, satte riktigt djupa spår inom mig. Jag har levt med det hela livet, tvingats genomgå ett flertal olika operationer. Detta inlägg kommer handla om Hydrocefalus, den andra sjukdomen jag har. Vanligtvis föds man med en slang bakom örat… det hade inte jag. Jag fick därför en s.k. shunt inopererad i huvudet, som hjälper till att leda bort all överflödig vätska i hjärnans 4 hålrum. Min första shunt fick jag ganska direkt efter födseln. Jag kanske ska tillägga att Hydrocefalus betyder vattenskalle, på Svenska.

När man får ett s.k. shuntstopp, kan man drabbas av Huvudvärk, trötthet och skygga för ljud/ljus bl.a.

5 Januari, var inte som vilken annan dag som helst. När jag vaknade var jag fortfarande tung i huvudet och extremt trött. En stund senare kom den hemska huvudvärken. Jag tog en Ipren…När Iprens verkan släppte kom huvudvärken kom tillbaka, började min oro att komma på riktigt. Jag har bara huvudvärk när shunten inte fungerar som den ska.

Jag gjorde diverse undersökningar hos läkaren… Det kändes som att läkaren tyckte att jag pratade Grekiska när jag började berätta om min oro för att något skulle vara fel på shunten. På hemortssjukhuset vet nästan ingen vad en shunt är. *suck*

16 – 20 mars samma år vart jag inlagd, för att genomgå undersökningar under den utredning som skulle göras för att hitta orsak till min konstanta huvudvärk. Som alla andra prover och röntgenomgångar, visade även dessa prover och röntgenbilder inget som var fel. Jag blev bara allt mer arg, irriterad och frustrerad och orolig, efter att jag har hört att allt såg bra ut. Det var ju inte det jag VILLE höra.

15 april, fick jag komma till en av neurologerna på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, för att prata med honom. Han tittade förvånat på mig och sa:

– Jag trodde inte att du skulle stå upp. Vi behöver operera dig. Din shunt som har suttit så länge som 20 år ca, måste bytas.

”skönt!” tänkte jag. ”vad var det jag sa?” Skönt att jag fick det bekräftat. Det var ju det här som jag har anat i flera månaders tid.

12 Maj gjordes operationen.

11 dagar senare var den kraftiga huvudvärken åter tillbaka.  =( I dag lever jag med huvudvärk till och från. Tar smärtstillande för det. BLir det för jobbigt så sover jag middag.

Jag gjorde intervju med Göteborgsposten under 4 timmar en dag med huvudvärk. Det krävdes massvis med tålamod från min sida.

Kram