15 dagar behandling med kortison

Gästblogg- 2019-04-27

Hej på er!

Nu var det några dagar sedan som jag bloggade. En del har hänt. Bland annat var jag på ett inbokat läkarbesök hos medicinläkaren för lite mer än en vecka sedan. Vi satt mest och pratade om provsvaren. Har i nuläget normala värden trots febertoppar som ständigt återkommer. Har en inflammation vid shunt ventilen. Läkaren satte därför in en kur på femton dagar med kortsion. Detta för att se hur tempen beter sig.

Jag brukar alltid bli trött av det. Första dagen tog jag första dosen med sex inledande tabletter på eftermiddagen (ska ta dem varje morgon). Jag ville ju påbörja behandlingen samma dag. Senare på kvällen tog jag en kopp te efter 21.00. Efter det hade jag stora problem att komma till ro. Klockan hann bli 02.00 innan jag somnade. Efter det har jag inte vågat dricka dagens sista kopp te efter 21.00.

Hur har första veckan gått? Den har gått sådär om jag får säga det själv. Tempen ligger fortfarande runt 38 – 38.4 grader. Läkaren vill ändå att jag fortsätter äta tabletterna hela vägen ut. Efter det så ska jag återkoppla till honom igen. Idag är det fem dagar kvar med behandlingen. Idag vaknade jag utan feber. Får se hur de sista fyra dagarna blir.

Det ska bli intressant att se vad som händer efter detta.

Kortisontabletter