100-200 barn föds med FAS varje år

Gästblogg- 2015-09-19

Det är hemskt att tänka på att det är så många. Varför? Många säger ”Jag älskar mina barn och skulle aldrig vilja skada dem!”
Om jag vore gravid så skulle jag välja bort spriten. Det gör ont i mig varje gång som jag hör talas om hur många barn som föds med FAS, eller lever med missbrukande föräldrar.
jag får ont i magen av det.

Många som jag träffar i samband med mina föreläsningar tror inte att jag kan få tyst på de som ska lyssna. Varje gång när jag väl börjar berätta, så sitter åhörarna så tysta, så att man skulle kunna höra en knappnål falla.

Andra siffror som skrämmer mig är dessa: 
”Ungefär 7,5 miljon svenskar över 15 år konsumerar alkohol, och drygt en miljon dricker så mycket att dem riskerar att få fysiska och psykiska skador, enligt statistik från Systembolaget.” Denna info kom i samband med den radiointervju som jag gjorde på Radio Skaraborg 4 november 2014
Lyssna på intervjun