10 veckor med "Att göra"- lista

Gästblogg- 2017-08-16

Hej!
Nu var det ett tag sedan bloggen uppdaterades. Även om det inte känns som att jag fått gjort massor, så har jag fått saker gjorda trots att jag varit inlagd på sjukhus under veckan som gått.

  • Har träffat läkare som hjälpt mig att sätta in medicinering mot min huvudvärk och sömnproblematik.
  • Har pratat med familj och vänner
  • Har hunnit städa och tvätta

Det och massa annat har jag hunnit med. Tanken med det här inlägget är att jag ska utvärdera hur den här strukturen på planering fungerar för mig.
När jag tittar igenom mina anteckningar sedan starten, så ser jag att jag varit effektiv med att få olika saker gjorda – både hemma och borta.
Jag har tidigare fått höra att när jag hade rutiner, så var jag inrutad i mitt sätt att vara. Jo, det må hända, men viktigt att då tänka på är att om jag mår och fungerar bra i det, så ska man inte se ner på det.
Jag fungerade sämre när jag var helt spontan om jag får säga det själv. Fick inget gjort, som behövde göras utan tog dagen som den kom.

Dessutom hör jag andra människor säga: ”…Du gör ju ändå inget på dagarna!” Vad vet de om det? Det är ännu en anledning till att jag behöver skriva ned mina planer i listor – för att slippa kommentarer som den ovan.

Jag behöver dessutom påminna mig om att jag faktiskt fått gjort det jag själv har planerat för dagen och känna mig stolt över det. Det är svårt att vara stolt när man inte kommer ihåg vad man gör på dagarna. Kanske bara minns fragment, från det man gör ofta.
Dessutom behöver jag inte komma ihåg när jag ska betala fakturor. Kommer det en faktura, som ska betalas så skriver jag in det i dagboks-kalendern, som en egen punkt.
Måste jag ändra tandläkar-tiden så skriver jag upp det också när det ska göras. Behöver då inte bli stressad över att jag missar att göra något viktigt. Jag ser ju varje dag vad jag måste göra. Det är det bästa med den sortens planering. Det är skönt att kunna bläddra bakåt och se att jag faktiskt fått gjort en hel del.
Jag gör en del saker under dagen både stående och sittande. Det är när jag inte planerar som strukturen faller för mig.
Jag är fortfarande kär i den här strukturen.