1 månad med Konmari - metoden

Gästblogg- 2019-07-21

När du klickade dig in på det här inlägget, tänkte du säkert. ”Vad är det för en metod?”. För att förklara det snabbt och lätt så är det en kvinna som heter Marie Kondo som har börjat med denna fantastiska metod. Den passar bra för min rätt kaosiga hjärna.

Metoden går ut på att man rensar efter kategorier, inte efter rum. Jag har gjort tre av de fem stegen som ingår i metoden.
Vill du veta mer så finns serien ”Konsten att städa” med Marie Kondo på Netflix.
Du behåller det som ”sparks Joy” för dig. Om inte så ger du bort det.

Dessutom lär hon ut hur du viker dina kläder och ställer de upp i lådor i garderob eller byrålåda. Jag själv har ju blivit lärd att vika på ett annat sätt och stapla på hög. Men med Maries sätt så får du mycket mer plats till dina kläder.
Dessutom får du en bra överblick över vad som finns i alla lådor.

Förra veckan köpte jag hem en plastlåda med chokladtoppar i. Topparna åt jag givetvis upp. Diskade plastlådan i diskmaskinen innan jag placerade mina disktrasor i den. Innan dess låg de utspridda på en hylla i garderoben. Dessa ska få en egen hylla i köket, när jag kommer så långt.

Jag är som sagt inte klar med alla punkterna. Har köket kvar att gå igenom. Där har jag en hel del som inte används. Ska ta det en dag när jag känner att jag orkar med det och har någon som kan köra iväg det jag inte vill ha kvar.
Dessutom har jag införskaffat en låda till alla de tidningsintervjuer jag har gjort. Roligt att ha kvar.

Jag har hållit på med den här metoden i en månad nu. Det låter kanske konstigt, men jag älskar den.

Så här ser det ut i lådan med alla mina mössor efter vikningen.

mössor - konmari