Har du något att berätta?

Det är både spännande och lärorikt att få ta del av andras erfarenheter, tankar och känslor. Vi vill läsa din berättelse! Har du tankar och funderingar eller har du upplevt något som du skulle vilja dela med dig av? Skicka det till Drugsmart.

Föll du för grupptryck eller oroar du dig för någon annan? Vi har listat flera teman att nysta i. Är det någon av dessa du kan relatera till? Vänta inte till morgondagen – skriv din historia!

Grupptryck

Har du känt trycket från omgivningen att dricka eller testa andra droger?

Fucka upp
Ofta får man höra om hur skönt/skoj/härligt det kan vara med alkohol och andra droger men hur är det med negativa konsekvenser?

Fastna
Risken att bli beroende av att testa alkohol eller andra droger en gång är ganska liten men här publicerar vi berättelser från personer som önskar att de aldrig börjat.

Oroa sig för andra
Att leva eller umgås med personer som missbrukar eller är beroende av alkohol eller andra droger kan vara tufft. Hur hanterar man detta?

Förändring

En del personer beslutar sig för att sluta använda alkohol eller andra droger över en natt. För andra tar det längre tid. Andra har aldrig börjat.

Utsatthet
Rädsla, utsatthet, att känna sig orolig och liten – är det känslor du känner igen i samband med alkohol och andra droger?

Andra åsikter

Varför är cannabis olagligt när alkohol är lagligt? Det är tufft att inte dricka. Är det verkligen så illa med amfetamin? Varför får man inte gå på krogen och supa när man är 16?

Att tänka på:

-håll dig till ämnet
-försök att hålla texten kort (2500 tecken max 3500)

Skicka in din berättelse här

linje.png

Villkor
De åsikter som framkommer i berättelserna behöver inte alltid delas av Drugsmart.com. Detta naturligtvis helt i sin ordning men Drugsmart.com förbehåller sig ändå rätten att inte publicera innehåll som kan uppfattas som stötande eller kränkande. Exempel på detta är hets mot folkgrupp, sexuellt ofredande, trakasserier eller mobbning av utpekade personer/grupper. Drugsmart.com kommer heller inte att publicera berättelser som innehåller tips på eller rekommendationer om olagliga droger.

Dela |
 

(0 - 0 röster )

Rösta här:

13 kommentarer
Finns inte ett spår av moraliserande här.

Tänk positivt
Pissa negativt.

2010-12-10 22:22

Tumba
"Man behöver ett starkt psyke - det har jag."

Fråga några pundare och räkna hur många som sa så i början, innan bruken blev missbruk. Alltså jag gillar inte den här moraliserande siten och vill inte va moralkärring, men just det citatet ser jag typ som en dörrkod till pundarhelvetet - helt pga att jag sett så många vänner och bekanta som gått ner sig efter att ha börjat med precis den inställningen. Bl.a. min bästa vän som knarkare ihjäl sig under ett återfall av sprutheroin. Han var intelligent, talangfull, en underbar vän, såg bra ut och hade alla förutsättningar.

Men droger förändrar en, oavsett hur stark man är innan man börjar använda dem. Jag hade grymt svagt psyke, men jag överlevde och tog mig ur skiten.

Hälsa gärna din polare det.

2010-10-25 20:34

Liberalista
Jimmie Hjärtström
@ Johannes!
Tack för din berättelse, vore spännande om du skulle vilja skicka in din berättelse om din vän. Använd länken ovan!

Ps. Fråga också din kompis "hur vet man att man har ett bra psyke"?

mvh
Jimmie

2010-10-15 08:51

Har en kompis som röker cannabis ständigt, men han låter det inte påverka hans liv.. Han tog studenten med bra betyg och har nu två jobb varav det ena är heltid. Han har rökt så länge jag känt honom (5-6år) och han har aldrig kommit på tankarna att testa andra droger eller att låta cannabis ta över hans liv. Ett citat av den här killen : Man måste ha ett starkt psyke för att kunna knarka utan att fastna i skiten.

2010-10-14 16:05

Johannes
Bästa portalen på weben om detta!

Keep up the good work

2010-09-23 17:18

Uffe från Ersta Vändpunkten
@ proud to be a stoner
I Sverige räknas allt icke medicinskt bruk av droger som missbruk, då det är olagligt. Men jag misstänker att du med missbruk syftar på beroende, annars får du rätta mig.

För den som blir beroende av en drog är det ofta en omedveten process, d v s att bereonde växer fram gradvis utan att man är medveten om det själv. Att bruka "då och då" kan ju också förvandlas till en regelbunden vana. Därmed inte sagt att du är beroende, men det kan vara värt att tänka på.

/Jesper

2010-09-02 13:53

Är din flickvän oxå en "proud stoner"? Annars tycker jag synd om henne!

2010-09-02 13:18

//Stolt utan droger!
Började röka cannabis när jag var 16 år... och jag ångrar det verkligen INTE! Det är det bästa som har hänt mig förutom min flickvän. För mig handlar det bara om att ha en kontrollerad balans mellan bruk och missbruk, det är som med allting annat, missbrukar man alkohol är det farligt men inte lika farligt om man bara brukar då och då. Samma med cannabis. Peace out keep on blazing!

2010-09-02 12:31

Proud to be a stoner
Hej Jonna!
Hej Jonna!
Jag tycker att du verkar redo för nästa steg men är du säker på det där med öppenvård? Brukar vara problematiskt för opiatmissbrukare.

2010-05-19 09:50

Ulf Zetterman
gött me dråger

2010-04-27 13:06

Mr.Blaze

Fler artiklar