”Med vilket syfte”

Är du engagerad i någon förening i din kommun eller skulle du vilja vara engagerad i något med inte hittat den form som passar dig!?

LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer har gjort en undersökning för att ta reda på vilket stöd som ges till ungas organisering, lokalt. Resultatet visar att färre än hälften av kommunerna har ett syfte med att stödja ungdomsorganisationer och ännu färre, bara 14% involverar ungdomsorganisationer i beslut som rör unga.

Dessutom vet vi att bara en bråkdel av alla kommuner i detta land kan erbjuda stöd till ungdomar som har ett stort engagemang, bra idéer och viljan att förändra och förbättra för andra unga men som inte ännu är organiserade i någon förening/organisation. 

Men det kan vi på Drugsmart! Genom Local Hero får Du och dina kompisar möjlighet att välja hur ni vill engagera er lokalt. Har ni dessutom en tanke om ett projekt eller en aktivitet som riktar sig till andra (13-19 år) i er kommun så hjälper vi er att genomföra den.

Vill du få tips från andra lokala hjältar, kolla in bloggarna här

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att ta reda på vad som kan finnas på just din ort eller så startar vi tillsammans upp något!

Läs mer om Local Hero | Hela LSU´s kartläggning

Dela |
 

(5 - 5 röster )

Rösta här:

0 kommentarer

Fler artiklar