Visste du att..?

Vi fick ett mail från Amanda och Kajsa som går på Humanus Gymnasium i Landskrona som har gjort en korfilm om alkohol som projektarbete. De spelar själva i filmen och vill nu sprida den så mycket som möjligt. Vi blev såklart nyfikna på Amanda och Kajsa och ville ställa några frågor!

Varför ville ni göra en film om just alkohol?

- Som ungdom i dagens samhälle ser vi konsekvenserna av dålig alkoholkonsumtion jämnt. Kunskapen om alkohol och dess skador verkar helt enkelt betyda mindre nu för tiden och vi vill ändra på det. I alla fall försöka ändra det, för det är inte det lättaste! Men vi vill inte bara nå ut till ungdomar, utan människor av alla åldrar. Det finns så många familjer som har alkoholmissbrukare, och det är ju de resterande familjemedlemmarna som får lida mest! Ohälsosam alkoholkonsumtion är dåligt för människor och för samhället och vi vill att människor ska titta på vår video och tänka om.
 
Vad var det roligaste med att göra filmen?

- Det roligaste med filmen är att man verkligen får en chans att vara kreativ. Sen har vi haft väldigt roligt när vi gjort filmen också. Innan filmen hade vi ett manus, men vi har hela tiden fått komma på nya scener helt impulsivt, och det är ju det som är så kul. Att det inte blivit som vi tänkt oss från början, utan mycket bättre! Men självklart är det känslan av att göra nytta som är fantastisk. Om vi bara får en enda människa att ändra sin livsstil, så har vi verkligen uppnått någonting och det är guld värt!
 
Vad var det svåraste?

- Det svåraste är helt klart att nå ut till människor. Vi har först och främst använt oss genom facebook, och vår facebooksida. Men folk verkar helt enkelt inte villiga att hjälpa till. Vi har över 250 visningar på filmen just nu, men bara 20 stycken har gillat vår sida än så länge. Men vi kämpar så gott vi kan!
 
Vad hoppas ni uppnå med filmen?

- Vi vill helt enkelt nå ut till så många som möjligt - få folk att se videon och tänka om. Även om det bara är lite! Vi vill att folk ska tänka smartare och ansvarsfullare när det gäller alkohol.
 
Har ni några råd att ge andra som vill göra en film?


- Försök hela tiden att tänka utanför ramarna och vara kreativ. Men det viktigaste rådet är självklart att ha kul under filmproduktionen. Det kommer synas i videon!

Se hela filmen här.
Gilla Visste du att..? på Facebook.

Dela |
 

(5 - 4 röster )

Rösta här:

0 kommentarer

Fler artiklar