Så funkar Drugsmarts stödchatt

I Stödchatten chattar du individuellt men en person som har kunskap och erfarenhet från stöd, behandling och beroendefrågor. Vi är inga terapeuter men kan förhoppningsvis ge dig svar om du har frågor men också tips på hur du kan hantera dina eventuella svårigheter som kan uppstå om man har en vuxen i sin närhet som har missbruksproblem. Svårigheter som kan bli till problem hemma, i skolan, på fritiden, i magen eller i relationer men andra. Bara för att man har en förälder med problem behöver man inte själv ha problem men man kanske har funderingar och tankar som man vill dela med sig till någon vuxen som förstår.

Hur funkar det?

Stödchatten följer en tydlig struktur. När du loggat in så kommer du att få klicka på en ”expert” och ett nytt fönster öppnas. Om det är många som är inloggade samtidigt så kan det hända att vi kommer att be dig vänta en liten stund eller återkomma lite senare.

  1. Först kommer vi att be dig berätta lite om dig själv och din situation.
  2. Sen får du gärna ställa frågor om något konkret som du undrar över
  3. Sen vill vi att du fyller i ett enkelt test, (om hur du hanterar vissa problem).
  4. Eter det så chattar vi om resultatet på ditt test.
  5. Avslutningsvis kommer du få med dig något att fundera över och kanske prova på.
  6. Sen hoppas vi att du vill återkomma vid något annat tillfälle och berätta hur det har gått. Antingen vid nästa chatt-tillfälle eller om vi hittar en annan lämplig tid.

www.drugsmart.com/stodchatt


Det enda du behöver göra är att skaffa ett konto här på Drugsmart. Om du vill chatta med oss kan du boka en tid genom att kontakta oss.

Dela |
 

(3 - 2 röster )

Rösta här:

0 kommentarer

Fler artiklar