Glad midsommar?!

Vi på Drugsmart vill önska alla en fin midsommarhelg. Tyvärr innebär sommar, semester och framförallt midsommar alkohol för många människor. Det är inte bara barn som har missbrukande föräldrar som kan fara illa under storhelger, även lätt berusade föräldrar kan skrämma barnen. Det är budskapet som Olivia Trygg, Ulf Zetterman och Jenny Klefbom vill ge föräldrar inför sommaren. De tre medverkade i TV4 Nyhetsmorgon idag.

Se hela inslaget i TV4 Nyhetsmorgon här.

Ulf Zetterman jobbar på Ersta Vändpunkten som har stödgrupper för barn i familjer med missbruk. Läs Ersta Vändpunktens gästblogg här. Där kan du bland annat se kortfilmer gjorda av unga som går i stödgrupp.

Läs fler nyheter om alkohol och midsommar.

Drickandet ökar på sommaren
Midsommarafton - en mardröm för många barn
Midsommar innebär risk att fastna i alkoholmissbruk
En midsommar att minnas?

Dela |
 

(5 - 3 röster )

Rösta här:

1 kommentar

Min midsommar var inte den bästa jag har varit med om. Vi hade satt upp ett partytält och där satt vuxna människor och rökte, trots att barnen sa till att de inte tyckte om det. Även jag ( 19 år) tyckte att det var väldigt otrevligt. De vuxna människorna (många föräldrar till de barn som var runtomkring) satt och drat och blev väldigt berusade. En äldre man ramlade faktiskt på en liten flicka pga. att han var så full.
Behöver jag säga att hon blev jätteledsen och rädd?! Och hennes mamma då? Hon satt i tältet och drack och rökte och brydde sig innte ett skvatt!

Skärpning nu!! Så här kan man inte ha det!

2012-07-10 16:06

Orolig

Fler artiklar