Drugsmart utvecklar självhjälp

Drugsmart håller på och utvecklar en web-baserade självhjälp för unga som lever i familjer med missbruksproblem. Tillsammans med forskare vid Lunds Universitet och Funkis Multimedia pågår nu arbetet för fullt. Förhoppningsvis är det klart i slutet av 2011 för att testas av Drugsmarts besökare. Programmet ska också utvärderas av forskare vid STAD.

- Det hela har dragit ut på tiden pga av problem med finansieringen. Den första delen gjorde vi klart för ett halvår sedan men det är först nu vi kan färdigställa programmet, säger Nicklas Kartengren som för Drugsmart har utvecklat programmet tillsammans med Ulla Zetterlund och Helena Hansson.

I förra veckan så var det filminspelning. Per Luttrop är skådespelaren som kommer att vara "värd" i programmet. Per har tidigare synts bl a i SVT som Hagamannen.

- Programmet innehåller föreläsningar och övningar om alkohol och coping och förhoppningsvis kommer man att få förståelse för hur missbruk kan påverka alla i en familj och hitta nya vägar för hur man kan handskas med de problem som kan uppstå, berättar Nicklas.

Så fort programmet är klart kommer det att lanseras här på Drugsmart.

 

Dela |
 

(0 - 0 röster )

Rösta här:

0 kommentarer

Fler artiklar