Drogfria - Efter tio år av missbruk

CDocuments and SettingsCANHESISkrivbordtatueringjonas.jpgJonas rasade. Kroppen föll hårt, nere i källaren där de befann sig. Samtidigt som minnena återspelas i Jimmys huvud, vacklar Robert med blicken som landar på golvet. Fortfarande femton år senare, är det lika svårt att berätta om kompisens plötsliga död. Kompisgänget från Solberga började boffa cigarettändargas vid 12 års ålder, drygt tre år senare ledde det till Jonas död. Men historien om barndomsvännerna Jimmy och Robert börjar långt innan dess och slutar långt efter Jonas död.

Jimmy Asplund  och Robert Westman växte upp i Solberga i Stockholm. De har båda haft ett liv präglat av missbruk, depressioner och känslan av att inte vara fullständiga. De träffades på lekis för första gången och har sedan dess funnits vid varandras sida. Idag 2009 har de varit drogfria i drygt sex år, efter tio år av konstant missbruk.

Maskrosbarnet Jimmy
Jimmy är ett maskrosbarn. Han växte upp i en miljö där föräldrarna gick från att stundom vara salongsberusade till att utveckla ett missbruk av både alkohol och piller. Blott elva år gammal började Jimmy förstå att hans föräldrar var missbrukare.

—  När jag var mellan 12 – 13 år gammal flippade pappa ut ordentligt. Nu i efterhand inser jag att det ledde till att jag aldrig ville vara hemma. Jag var ute så länge jag bara kunde, berättar Jimmy om barndomen.

Efter dagar av regn tittar äntligen solen fram och värmer det kala rummet vi befinner oss i. Jimmys ansiktsuttryck ger sken av en sargad själ och när han sitter där, mitt emot mig, kan jag inte undvika att fästa blicken på hans klarblå ögon. Ögon som upplevt mer än vad de alla gånger orkat bära.....

JimmyRobert.jpg

Läs hela reportaget

Dela |
 

(0 - 0 röster )

Rösta här:

2 kommentarer
Drugsmart
;-)

2009-11-17 11:52

Bra där ;)

2009-11-13 11:03

Robban

Fler artiklar